OSAT:

| 01. | Uhrintunnistajat
| 02. | Profiloijat

UHRINTUNNISTAJAT

Keskiviikkona 28. syyskuuta 1994 klo 01.24 sattui myrskyävällä itämerellä vakava haveri. M/S Estonia kaatui ja upposi alle puolessa tunnissa. Saatujen tietojen perusteella satoja ihmisiä oli vajonnut laivan mukana syvyyksiin.

Vain muutamia tunteja tapahtuneesta Keskusrikospoliisin uhrintunnistusyksikkö oli Vantaalla lähtövalmiina todelliseen tulikasteeseen. Tutkintaa vaikeutti se, ettei matkustajista ollut luetteloa ja mukana oli useita eri maiden kansalaisia. Silti jo noin kuukauden päästä tapahtuneesta, oli kaikki 93 vainajaa saatu tunnistettua.

Aivan toisenlaisen haasteen eteen jouduttiin 26. joulukuuta 2005, jolloin vedenalainen maanjäristys sai aikaan hyökyaallon, joka iski hirvittävällä voimalla Aasian turistirannikoille. Tuhansia ihmisiä kuoli ja tuhansia katosi muutamassa hetkessä. Kukaan ei ollut varautunut tällaiseen onnettomuuteen.

Kun katastrofin laajuus alkoi hahmottua, paikalle saapui uhrintunnistusyksiköitä 30 eri maasta. Suomesta Thaimaahan lähti rikoskomisario Ismo Kopran johdolla kolme uhrintunnistustiimiä.rikoskomisario
Ismo Kopra

ETUSIVULLE

torstaina 15.12.2005
klo 22.05 TV2