ETUSIVU  |  OSAT  |  TYÖRYHMÄ

11.7. - 29.8.2011

TV2 21:20

TOISTAISEKSI TUNTEMATTOMASTA SYYSTÄ

Voimme päivittäin lukea ja kuulla tieliikenteessä tapahtuneista traagisista onnettomuuksista. Yleisesti pientenkin uutisotsikoiden taakse kätkeytyy kuitenkin valtavaa inhimillistä kärsimystä ja surua.

Toistaiseksi Tuntemattomasta Syystä –ohjelmasarjan toisella tuotantokaudella menemme näiden arkipäiväisten uutisotsikoiden taakse. Sarja paneutuu eri puolilla Suomea sattuneisiin, pääasiassa kuolemaan johtaneisiin onnettomuuksiin, joissa osallisina on ollut nuoria tai nuoria aikuisia. Tapahtumia käsitellään kiihkottomasti, taustoittaen tarkasti niiden alkuasetelmat ja kulku, sekä niihin johtaneet syyt seurauksineen.

Sarjassa on mukana myös kolmen nuoren miehen koskettavat selviytymistarinat, sekä jakso, jossa poliisit laittavat henkensä alttiiksi yrittäessään pysäyttää kuorma-autolla kaahaavaa huumekuskia.

Kuvallisesti sarja rakentuu henkilöhaastatteluiden varaan. Haastateltavat ovat äitejä, isiä, sisaruksia, ystäviä, silminnäkijöitä, poliiseja ja niitä, joita onnettomuudet ovat tavalla tai toisella henkilökohtaisesti koskettaneet. Haastatteluita tuetaan hyvin tyylitellysti rekonstruoiduilla, näytellyillä kohtauksilla ja näissä esiintyviä näyttelijöitä lähestytään aina yksityiskohtien kautta ja viitteellisesti. Viestiä tuetaan lisäksi 3D animaatioilla, joiden avulla itse onnettomuus visualisoidaan.

Sarjalla tavoitteena on vaikuttaa liikenneasenteisiin ja liikennekäyttäytymiseen. Tämä toteutuu vahvan samaistumisen kautta.