ETUSIVU  |  OSAT  |  TYÖRYHMÄ

TV2

TOISTAISEKSI TUNTEMATTOMASTA SYYSTÄ
Ohjelmasarja vakavista liikenneonnettomuuksista
3. tuotantokausi 2013

Voimme päivittäin lukea ja kuulla tieliikenteessä tapahtuneista traagisista onnettomuuksista. Yleisesti pientenkin uutisotsikoiden taakse kätkeytyy kuitenkin valtavaa inhimillistä kärsimystä ja surua.

Toistaiseksi Tuntemattomasta Syystä -ohjelmasarjan kolmannellakin tuotantokaudella menemme näiden arkipäiväisten uutisotsikoiden taakse. Sarja paneutuu eri puolilla Suomea sattuneisiin vakaviin liikenneonnettomuuksiin, joissa osallisina on ollut nuoria tai nuoria aikuisia. Tapahtumia käsitellään kiihkottomasti, taustoittaen tarkasti niiden alkuasetelmat ja kulku, sekä niihin johtaneet syyt seurauksineen.

Kuvallisesti sarja rakentuu henkilöhaastatteluiden varaan.
Haastateltavat ovat onnettomuuksista selvinneitä, äitejä, isiä, sisaruksia, ystäviä, silminnäkijöitä, poliiseja ja niitä, joita onnettomuudet ovat tavalla tai toisella henkilökohtaisesti koskettaneet.
Haastatteluita tuetaan hyvin tyylitellysti rekonstruoiduilla, näytellyillä kohtauksilla ja näissä esiintyviä näyttelijöitä lähestytään aina yksityiskohtien kautta ja viitteellisesti.
Viestiä tuetaan lisäksi 3D animaatioilla, joiden avulla itse onnettomuus visualisoidaan.

Sarjalla tavoitteena on vaikuttaa liikenneasenteisiin ja liikennekäyttäytymiseen. Tämä toteutuu vahvan samaistumisen kautta.